Germania e cunoscută în lume pentru fabricarea și distilarea berii bune și a băuturilor alcoolice așa că nu e surprinzător ca să găsim o companie de profitabilă și de succes, Badische Staatsbrauerei Rothaus sau Berăria de Stat din Baden: Rothaus,

Berea

Zapfle este cel mai de succes Pilsner al berăriei și nu este neobișnuit să vezi tineri, studenți și socialiști activi dând pe gât sticle de 33cl în taverne și terase pe tot cuprinsul Germaniei.

Este remarcabil modul în care Rothaus a reușit să rămână în top, mai ales atunci când alți giganți berari investesc milioane în reclame. Însă, hipsterii din ziua de azi care consumă bere în orașe mari precum Cologne, Berlin și Munich, urmează trendul social. Tannenzäpfle a devenit un cuvântul de pe buzele tuturor datorită magiei și misticismului care vine într-o sticlă mică maro din Pădurea Neagră.

Istorie

Primul hamei a fost făcut lichid în 1791. Fabrica de bere a fost fondată de starețul Sf. Blasien, Fürstabt Martin Gerbert II., dornic de a pune economia acestui cartier sudic al Pădurea Neagră în mișcare. Aceasta fost ulterior deținută de Marele Ducat Baden (1806), iar acum de Bundesland Baden-Württemberg. Fabrica de bere a primit numele său oficial de „Rothaus, Berăria de Stat din Baden“ în 1918.

În 1990 că ceva destul de important s-a întâmplat la Rothaus. A avut loc într-un moment în care vânzările de alcool (inclusiv bere) erau fost în declin și mai multe fabrici de bere din Europa își reduceau producția și distribuția în mod corespunzător. Cu toate acestea, fostul guvernator al unei divizii de stat, Norbert Nothelfer, a preluat-o și a devenit președinte dublând producția de bere.

Ea încă vândută la ladă și chiar a introdus o bere lager non-alcoolică și o bere de grâu la pilsnerurile sale deja existente. Desigur, pilsnerurile sunt fabricate în adevăratul stil german și, cu o cifră de afaceri de peste 90 de milioane de euro, aceasta ajută în a menține acea mare reputație în întreaga lume care spune că berea germană este creată imaculat, comercializată strălucit și atât de pură. Și, nici măcar nu am discutat despre gustul acesteia.

Astăzi, fabrica are peste 200 de angajați iar asta este cu atât mai semnificativ cu cât această zonă a Germaniei a fost rareori considerată ca având orice fel de putere economică.

Vizitarea berariei

Localizare

Acesta poate fi găsită în satul pitoresc Grafenhausen. Un loc de frumusete rară în Pădurea Neagră. Pe parcursul primei părți al secolului 21, Rothaus a devenit un nume de uzual, chiar în afara statului Baden-Württemberg (care deține în întregime fabrica de bere).

Bilete și orar

Fabrica de bere este deschisă de luni până vineri, de la 12:00 la 17:00, sâmbăta doar la prânz, și, pentru taxa de 11 €, veți obține un tur cu ghid, un Rothaus Tannenzäpfle (0,33 l) și un covrig. Asigurați-vă că faceți rezervare în avans.