Planetariul Adler, primul de acest fel din America, este un muzeu de astronomie și astrofizică care face parte din campusul de muzee din Chicago, împreună cu Acvariul John G. Shedd și Muzeul Field de Istorie Naturală. A fost înființat în 1930 de Max Adler și conține diverse expoziții, de la instrumente științifice antice la artefacte spațiale din diferite misiuni. De asemenea, are un observator de cercetare, Observatorul Doane.

Istorie

Planetariul a fost opera lui Max Adler, om de afaceri pensionat. Inițial a gândit ca planetariul să facă parte a Muzeului de Știință și Industrie, un efort al cumnatului său Julius Rosenwald, dar acest lucru nu a funcționat din cauza întârzierilor în renovarea Palatului de Arte Plastice, care trebuia să găzduiască muzeul. Ca atare, o nouă locație selectată pentru construirea planetariului.

Planetariul Adler își deschide porțile în 1930, chiar de ziua de naștere a fondatorului său, și a inclus colecția Mensing, o colecție de instrumente astronomice antice cumpărate de acesta din Amsterdam.

Expoziţii

Pornind de la colecția Mensing, Planetariul Adler găzduiește acum 8.000 de obiecte, cărți, lucrări pe hârtie, colecții de arhivă, picturi și fotografii care formează una dintre cele mai importante colecții din întreaga lume.

De asemenea, conține un număr mare de expoziții:

  • Misiunea Lunii - Luați "un mic pas pentru om, un salt uriaș pentru omenire" pe Lună împreună cu Planetariul Adler. Veți afla despre prima aterizarea a S.U.A. pe Lună și veți experimenta călătoria unui astronaut din punctul de vedere al căpitanului Lovell. În acest display interactiv puteți lansa o rachetă, puteți să salvați Apollo 13 și să aruncați o privire în nava spațială Gemini 12.
  • Exploratorii Planetelor - Una dintre cele mai practice expoziții dezvoltate de Adler pentru familii, menită să implice și să încânte copiii de 3-8 ani.
  • Telescoape: Privind prin sticlă - Prezentarea mai multor telescoape cruciale ale globului, precum și farmecul lor remarcabil, precum și tehnologia moderna. Țintiți Luna, subliniind poveștile interesante ale expediției din zonă, cu nava spațiale Gemini 12 complet restaurată, cu Captain Lovell și, de asemenea, Buzz Aldrin în 1966 ca punct focal.
  • Sistemul nostru solar - Tot ce doriți să știți despre sistemul nostru solar: soarele, planetele, asteroizii și meteoriții.
  • Universul: O plimbare prin spațiu și timp - Te-ai întrebat vreodată ce este Big Bang? Doriți să aflați mai multe despre cum a fost creat universul și cum este în creștere? Această expoziție acoperă toate acestea și multe altele.
  • Fugărind eclipse - Această expoziție temporară vă va prezenta totul despre eclipsele solare, istoria lor și vânătorii de eclipse.
  • Laboratorul comunității - Aceasta este o expoziție pe practică, unde puteți să testați idei, să rezolvați problemele și să efectuați cercetări științifice.
  • Astronomie în cultură - Ai o privire în modul în care astrologia a fost în Europa medievală și Orientul Mijlociu, de la oameni la instrumente și cultura din jurul ei.

Cercetare

Planetăriul găzduiește două departamente de cercetare astronomică: un departament de astronomie și Institutul Webster pentru Istoria Astronomiei. Ambele fac cercetăre în domenii precum geologia planetară, formarea stelelor, razele gama și observarea folosind telescopul.

Programe precum balonul de înaltă altitudine Far Horizons, Observatorul Doane sau participarea la platforma științifică a cetățenilor, cum ar fi The Zooniverse, contribuie la cercetare.

Vizitarea muzeului

Localizare

Se află în South Lake Shore Drive din Chicago, este amplasat elegant pe malul apei și este foarte ușor accesibil cu mijloacele de transport în comun, cu mașina sau cu bicicleta.

Bilete și orar

Planetariul poate fi vizitat zilnic între orele 9:30 și 16:00. La ocazii speciale, cum ar fi Săptămâna Memorială, Ziua Muncii, Săptămâna de Ziua a Sărbătorii, Weekend-ul Zilei de Ziua Recunoștinței, Crăciunul, este deschis între orele 9:30 și 18:00.

City Pass - adulți $99.75, $84.75 copiii - economisiți 53% din cele mai bune atracții ale orașului Chicago. Chicago City Pass este o prioritate pentru Planetariul Adler și include toate atracțiile.

Un Pass Anytime All Access costă 34.95 dolari pentru adulți, în timp ce costă 29.95 dolari pentru copii și include acces la toate expozițiile și spectacolele.

Pass-ul Basic costă 24.95 dolari pentru adulți și 19.95 dolari pentru copii. Deși include accesul la toate expozițiile, aceasta include doar accesul la un eveniment.

Admiterea generală costă $12 pentru adulți și $8 pentru copii și include acces la toate expozițiile.